ГоловнаСуспільствоВійна

Нацгвардія створила комітет для підтримки сімей загиблих воїнів

Війна забрала життя 229 військовослужбовців НГУ.

Нацгвардія створила комітет для підтримки сімей загиблих воїнів
Фото: НГУ

З ініціативи сімей загиблих бійців у Нацгвардії створили Комітет сприяння соцзахисту членів сімей бійців, які загинули під час проведення АТО/ООС і під час виконання службових обов'язків. Про це повідомила пресслужба НГУ.

"Основною метою діяльності Комітету буде здійснення заходів, спрямованих на соціальний і правовий захист законних інтересів і соціальну реабілітацію осіб, членів сімей воїнів, загиблих (зниклих безвісти) під час проведення АТО/ООС і під час виконання службових обов'язків", - відзначили в Нацгвардії.

Комітет очолила матір загиблого воїна Нацгвардії Євгенія Харченка - Наталія Харченко.

Згідно з інформацією пресслужби, на сьогодні війна забрала життя 229 військовослужбовців НГУ, з них 193 - бойові втрати. Також було поранено і травмовано 881 військовослужбовця, вважаються зниклими безвісти 14 військовослужбовців.

"Усього ж за 28 років незалежності України загинуло 258 військовослужбовців під час виконання службових обов'язків. На честь загиблих військовослужбовців уже відкрито 218 місць пам'яті, 4 військовослужбовцям посмертно присвоєно звання Героя України", - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою генерал-лейтенант Ярослав Сподар, заступник командувача по роботі з особовим складом, висловив надію, що завдяки новоствореному комітету організації і її секторам у військових частинах і територіальних управліннях буде налагоджено кращу взаємодію, "і наші люди знатимуть, де шукати допомоги і захист".

Нагадаємо, 30 серпня повідомляли, що президент Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді вивести Національну гвардію з системи Міністерства внутрішніх справ. У разі прийняття законопроєкту №1007 її діяльність координуватиме президент України через командувача НГУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram