ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві між активістами та представниками забудовника на Микільській Слобідці відбулася бійка зі стріляниною (оновлено)

Повідомляють про чотирьох постраждалих.

У Києві між активістами та представниками забудовника на Микільській Слобідці відбулася бійка зі стріляниною (оновлено)
Архивное фото
Фото: Макс Требухов

Сьогодні вранці між активістами та представниками забудовника на скандальному будівництві на Микільській Слобідці в Києві сталася бійка зі стріляниною.

Фрагмент відеозапису конфлікту опубліковано на сторінці ГО "Микільська Слобідка" у фейсбуці.

Повідомляють, що протягом конфлікту чотири людини постраждали від газу і стрілянини.

"І це після того, як учора "Благоустрій" видав припис на демонтаж нового паркану, Департамент охорони культурної спадщини видав припис на зупинку будівельних робіт", - йдеться в повідомленні.

Оновлення. За фактом події відкрито кримінальне провадження, повідомила пресслужба столичної поліції у фейсбуці.

"Сьогодні близько 7:00 надійшло повідомлення про бійку на вулиці Микільсько-Слобідській. За вказаною адресою прибули патрульні поліцейські і слідчо-оперативна група Дніпровського управління поліції. На місці події правоохоронці встановили, що між місцевими жителями й охоронцями будівельного майданчика сталася бійка, в результаті якої двоє людей отримали тілесні ушкодження", - йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство). Поліцейські встановлюють усі обставини події та осіб, причетних до неї. "Правоохоронці закликають обидві сторони конфлікту вирішувати спірні питання мирним шляхом і виключно в рамках правового поля", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 9 січня жителі Микільської Слобідки біля метро "Лівобережна" знесли бетонний паркан скандальної забудови. Їм уже не раз вдавалося блокувати будівництво трьох 33-поверхових житлових комплексів, які мають розміститися на невеликій прибережній території поруч із пляжем "Веселка". Скандали навколо відомої забудови берегової лінії Дніпра тривають з 2016 року. Жителі вимагають зупинити будівництво і облаштувати на його місці парк.

Земділянка, на яку претендує маловідома компанія ТОВ "ЛВ-Холдинг" і на якій планує побудувати ЖК "Sundance", є об'єктом Історичного ландшафту Київських гір і долини річки Дніпра" й охороняється як культурна спадщина з 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram