ГоловнаСуспільствоЖиття

Як виростити щасливих дітей? Чесні відповіді мами Актуально

– Навіщо ти вилила мило?

– Щоб подивитися, як воно ллється!

Цілком логічна відповідь шестирічної Іванки на запитання мами, якби не одне «але». Дочка проводить експерименти з рідким милом разів 50 на день. Щодня. Що ви робили б у такій ситуації? А коли такі досліди проводить не одна дитина?

Фото: Надано пресслужбою

Ускладнюємо завдання. А коли дітей четверо і троє з них – усиновлені? Що, у вас виникла ще сотня запитань? Чесні відповіді і про мило, і про багато інших щоденних великих і маленьких, психологічних і практичних завдань виховання – у відеоблозі на YouTube-каналі Фонду Ріната Ахметова «Як виростити щасливих дітей».

Ви запитаєте: чому Наталія Івко?

Кожна дитина повинна зростати в люблячій сім'ї. Це принцип, закладений Рінатом Ахметовим в основу діяльності програми «Сирітству – ні!». Саме тому вже 10 років працює портал «Сирітству – ні!». Він був задуманий як місток між дітьми, яким потрібні батьки, і батьками, які шукають дітей.

Фото: Надано пресслужбою

Однією з перших там була розміщена анкета трирічної Наталі. Дуже скоро її усиновила родина Івків з Борисполя. Через кілька років у подружжя народилася дочка Соломійка. А три роки тому в родині з'явилася трирічна Іванка. Її батьки також знайшли завдяки порталу національного усиновлення «Сирітству – ні!». Іванку залишили відразу після народження, і до того, як вона знайшла своїх люблячих маму і тата, змінила три інтернати. Тепер Іванка – головна помічниця мами. Ну, у вільний від експериментів час, звичайно. Ще за рік в сім'ї «народилася» п'ятнадцятирічна Олександра, анкета якої теж була розміщена на сайті Фонду Ріната Ахметова.

Фото: Надано пресслужбою

Ось так завдяки порталу «Сирітству – ні!» з'явилася на світ велика родина Івків. За десять років роботи порталу з його допомогою нових батьків знайшли близько 10 000 дітей.

Крім того, за десятиліття, що минуло, програма «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова сформувала в Україні культуру національного усиновлення та стала лідером у сфері благодійних програм з усиновлення. І сьогодні портал «Сирітству – ні!» є найпрямішим містком, що допомагає дітям-сиротам та їхнім новим батькам знайти один одного.

Фото: Надано пресслужбою

Десять років тому факти усиновлення приховували. Фонд Ріната Ахметова зробив все, щоб усиновленням пишалися. І нині про те, як живуть і зростають усиновлені дітки, ви можете дізнаватися з живого блогу на YouTube-каналі Фонду Ріната Ахметова. Підписуйтесь на канал, ставте лайки і обов'язково пишіть свої запитання Наталії Івко!

 

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram