ГоловнаСуспільствоЖиття

"Хату одружень" Саакашвілі вирішили перенести з Одеси в Кодиму

Рішення прийнято на засіданні обласної ради.

"Хату одружень" Саакашвілі вирішили перенести з Одеси в Кодиму
"Хата бракосочетаний" в Одессе
Фото: dumskaya.net

"Хату одружень" біля Одеської обласної держадміністрації, побудовану під час керування Михайла Саакашвілі, вирішили демонтувати і перенести в Кодиму, де щорічно проходить фестиваль української етнічної культури.

Таке рішення прийняла ОДА, розповів "Думской" віцегубернатор Денис Ванаш.

"У Кодимі хочуть створити музей української самобутності з таких будиночків. Цю ж територію (біля ОДА, - ред.) ми продовжуємо розглядати в концепції пам'ятника Героям Небесної сотні. Втім це попереднє рішення, тому що наразі немає ніяких документів на цей будиночок (їх не було з самого початку, - ред.), і ми зараз звертаємося до Держархбудінспекції та після відповіді будемо приймати остаточне рішення", - пояснив чиновник.

Відзначають, що нараду з приводу "хати" проводили без присутності ЗМІ. Ванаш стверджує, що це було зроблено "для ефективного використання часу". При цьому він підкреслив, що інформація про долю будівлі не є закритою.

Нагадаємо, в Україні в 2016 році стартував пілотний проєкт реєстрації шлюбу впродовж доби. Спочатку послуга була доступна в декількох містах України, серед яких Київ, Одеса, Львів, Маріуполь, Сєвєродонецьк і Херсон. А пізніше укласти шлюб за добу стало можливим по всій країні.

У 2016 році Саакашвілі відкрив цілодобову "хату одружень". Він тоді відзначав, що подібні послуги експрес-одруження надають у Лос-Анджелесі та Батумі.

У лютому 2017-го мер Одеси Геннадій Труханов запропонував перенести споруду в парк Шевченка, але нічого зроблено не було. У мерії пояснили, що не можуть знайти власників об'єкта. Також, за словами Труханова, в ОДА "забули" пройти відповідну реєстрацію для встановлення будиночка.

У 2018 році депутати Одеської облради підтримали звернення до голови ОДА про демонтаж "хати одружень".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram