ГоловнаСуспільствоПодії

У Чорнобильській зоні затримали сталкерів-браконьєрів

Кожен з чотирьох чоловіків мав мисливську зброю.

Увечері 14 січня прикордонники відділу "Іванків" Житомирського загону спільно з Нацполіцією виявили в Чорнобильській зоні відчуження незаконних мисливців. Про це повідомив пресцентр Держприкордонслужби. 

Фото: dpsu.gov.ua
"Четверо громадян України автомобілем поза встановленими пунктами контролю перетнули тиловий кордон зони обов'язкового відселення. Сталкери мали намір зловити дичину на відселеній території. Кожен з чоловіків мав з собою мисливську зброю і відповідний боєкомплект. На одну з рушниць були відсутні документи", - відзначили в пресслужбі.
Фото: dpsu.gov.ua

На правопорушників склали адміністративні протоколи за ст. 46-1 КУпАП "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіаційного забруднення". Зброю і боєприпаси, відповідно до встановленого порядку, передали іншим компетентним правоохоронним органам.

Заходи перевірки тривають.

Нагадаємо, в листопаді в Чернігівській області правоохоронці затримали чотирьох чоловіків, які, ймовірно, убили двох червонокнижних лосів у Новгород-Сіверському та Бахмачі. Під час обшуку в автомобілі затриманих знайдено 100 кг розфасованого в мішки м'яса лося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram