ГоловнаСуспільствоПодії

Бойовики "ЛНР" намагалися завербувати чиновника Мін'юсту

Терористів також дуже зацікавила службова діяльність батька чиновника.

Бойовики "ЛНР" намагалися завербувати чиновника Мін'юсту
Фото: СБУ

Контррозвідка СБУ викрила чергову спробу вербування бойовиками так званого "МДБ ЛНР" чиновника одного з регіональних підрозділів Мін'юсту в Луганській області. Про це повідомили в пресцентрі СБУ.

Терористи затримали юриста під час його поїздки до тимчасово окупованого Луганська. Їх зацікавив не тільки факт роботи чоловіка в держструктурі, а й те, що його батько займає відповідальну посаду в одній з вищих судових інстанцій України.

"Вдаючись до методів психологічного тиску, шантажу та погрожуючи позбавленням волі, «емдебешники» змусили чоловіка підписати згоду на конфіденційну співпрацю. За завданням терористів він повинен був збирати і передавати їм інформацію про своїх колег, співробітників у правоохоронних і державних установах Луганської області, а також про службову діяльність батька", - підкреслили в СБУ.

Інструкції від кураторів чиновник повинен був отримувати по телефону. Відразу після повернення на підконтрольну українській владі територію чоловік потрапив у поле зору контррозвідників СБУ. Він надав службі докладні показання про обставини свого вербування і поставлені завдання.

Перевірка показала, що чиновник не зробив ніяких дій на шкоду державній безпеці України.

У СБУ також нагадали, що системно виявляють і запобігають спробам вербування з боку спецслужб країни-агресора.

Нагадаємо, 2 січня також повідомляли, що СБУ розкрила спробу вербування українця ФСБ Росії. Жителя Маріуполя, який їхав у РФ до родичів, затримали співробітники російської спецслужби під час перетину держкордону.

Його намагалися схилити до негласної співпраці для збору інформації про військовослужбовців ЗСУ та співробітників українських правоохоронних органів. При цьому "феесбешники" вимагали від українця гроші за нестворення штучних перешкод під час здійснення ним і його колегами підприємницької діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram