ГоловнаСуспільствоПодії

Співробітників "Артемсіль" і СБУ викрили в організації схеми "відкатів"

Вони вимагали гроші у підрядників, які виконували замовлення держпідприємства.

Співробітників "Артемсіль" і СБУ викрили в організації схеми "відкатів"
Фото: dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань розкрило злочинну схему вимагання 800 000 гривень, до якої причетні службові особи держпідприємства "Артемсіль" і СБУ.

Вони вимагали гроші за сприяння в прискореному перерахуванні грошових активів згідно з актами прийому виконаних підрядних робіт, замовником яких було підприємство. Про це повідомили в пресслужбі ДБР. 

"Вимагання так званих відкатів відбувалося систематично в рамках злочинної схеми, організаторів якої затримали", - додали в бюро.

Серед учасників схеми встановили заступника начальника управління ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях, заступника начальника одного з відділів управління СБУ в Запорізькій області, а також низку чиновників держпідприємства стратегічного призначення "Артемсіль".

За версією слідства, вони створювали штучні перешкоди суб'єктам госпдіяльності, затягували терміни перерахування грошей за виконану роботу, за ініціативою правоохоронців надсилали офіційні листи з вимогою проведення перевірки у будь-якого підприємства.

Таким чином вони схиляли підприємців платити їм відкат, розміром якого вони визначили 15% від суми укладених договорів.

Фото: dbr.gov.ua

У ДБР повідомили, що 27 листопада в Запоріжжі був задокументований факт отримання частини відкату в розмірі 8500 доларів через заступника начальника місцевого управління СБУ.

24 грудня в Бахмуті затримали заступника начальника управління ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях і заступника начальника відділу управління СБУ в Запорізькій області після отримання ними залишку відкату в розмірі 540 000 гривень від представника підприємства.

Нагадаємо, в листопаді ДБР викрило корупційну схему працівників Департаменту охорони державної таємниці та ліцензування СБУ.

За попередньою версією слідства, працівники Департаменту систематично вимагали та отримували хабарі від підприємців за обіцянки не складати протокол про виявлені порушення і не давати хід справам. З кожного підприємця правоохоронці вимагали від 20 до 300 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram