ГоловнаСуспільствоВійна

ТКГ узгодила умови обміну утримуваними особами до кінця 2019 року (оновлено)

Переговори пройшли у форматі відеоконференції.

ТКГ узгодила умови обміну утримуваними особами до кінця 2019 року (оновлено)
Фото: Без табу

Представники Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі узгодили умови звільнення й обміну утримуваними особами до кінця 2019 року. Про це, посилаючись на інформацію постпреда РФ в контактній групі Бориса Гризлова, пише Интерфакс.

"Контактна група узгодила умови звільнення й обміну утримуваних осіб до кінця року", - заявив він.

Переговори проходили в режимі відеоконференції. Їхні подробиці ще не розголошуються.

Оновлення 17:48. Представниця України в гуманітарній підгрупі Валерія Лутковська підтвердила майбутній обмін.

"Нарешті досягнуто домовленості про проведення взаємного звільнення осіб до закінчення цього року, як, власне, і було домовлено під час паризького саміту в нормандському форматі. І це величезне щастя, тому що ми зможемо нарешті забрати з незаконного утримання під вартою тих наших хлопців, яких не змогли забрати в грудні 2017 року, тих хлопців, які протягом чотирьох років після Іловайська, Дебальцевого перебували в полоні і які протягом чотирьох років не мали можливості навіть поспілкуватися зі своїми сім'ями", - цитує Лутковську пресслужба президента України.

За її словами, списки на обмін ще "шліфуються".

Нагадаємо, 18 грудня учасники ТКГ не змогли узгодити нове перемир'я на Донбасі і домовилися про продовження оголошеного в липні. Також сторони не дійшли згоди в питанні обміну заручниками.

Пізніше стало відомо, що Тристороння контактна група продовжить обговорення обміну утримуваними особами у форматі "всіх встановлених на всіх встановлених" у вигляді конференції, в тому числі скайпової.

Раніше на саміті в Парижі нормандська четвірка домовилася про обмін полоненими у форматі "всіх на всіх" до кінця року і розведення ще в трьох точках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram