ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗСУ оновлять авіаційну систему радіоелектронної боротьби

Повітряні сили мають намір створити літак РЕБ на базі "Антонова".

ЗСУ оновлять авіаційну систему радіоелектронної боротьби
Фото: armyinform

Повітряні сили ЗСУ модернізують і розробляють нові авіаційні засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ). Про це повідомляє інформагентство Міноборони "АрміяInform".

"До складу однієї з авіабригад уже введені вертольоти-постановники перешкод. Їх відновлення почалося два роки тому, минулого року завершили ремонт планерів і встановили нові двигуни, в цьому році відновлено обладнання РЕБ, укомплектовані льотними екіпажами та операторами", - наголошується в повідомленні.

Склад екіпажів вертольотів РЕБ удосконалює свою льотну, спецпідготовку і готується до бойового застосування. Їхнє завдання - створити безпечні умови для застосування авіації в умовах ведення супротивником протиповітряної оборони. Баражуючи неподалік від лінії фронту, постановники перешкод повинні придушити засоби виявлення і наведення авіаційних і наземних засобів ураження супротивника на глибині понад 100 км.

"У найближчих планах командування - ввести в бойовий склад інші вертольоти-постановники перешкод. Щоправда, оснащуватимуть їх уже новими засобами радіоелектронної боротьби. Розглядають декілька виробників подібного обладнання. Серед них як українські, так і закордонні компанії", - підкреслюють у ЗСУ.

Крім того, Повітряні сили мають намір створити літаки РЕБ групового захисту на базі літака сімейства "Антонов", укомплектовані найкращими світовими виробниками озброєння.

Українські розробники активно працюють над створенням нових індивідуальних авіаційних засобів РЕБ у вигляді бортового комплексу оборони. Також працюють над повним відновленням засобів колективного захисту літаків контейнерного типу. "Перш за все, ними обладнають модернізовані літаки МіГ-29, Су-27 і Су-25", - сказано в повідомленні.

Однак у Службі РЕБ поки що не уточнили, які саме модифікації Мі-8 для ведення радіоелектронної боротьби вводяться в дію, як і скільки ще повітряних суден цього призначення повинні бути введені в бойовий склад згідно з планами.

Нагадаємо, 12 листопада ЗСУ отримали перші 100 серійних ракет "Вільха", з січня 2020 року очікують подальших поставок.

Також для потреб важкої артилерії у вітчизняного виробника закуплені 152 мм снаряди під наявні запаси пороху, а "Укроборонпром" найближчим часом організує серійне виробництво модернізованих реактивних систем залпового вогню "Верба", яка пройшла всі необхідні випробування і взята на озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram