ГоловнаСуспільствоЖиття

Пробний перепис населення в частині Києва та області проведуть у грудні цього року

Пробний перепис населення проведуть в Оболонському районі Києва і Бородянському районі Київської області 1-26 грудня.

Пробний перепис населення в частині Києва та області проведуть у грудні цього року
Фото: LB.ua

Державна служба статистики проведе пробний перепис населення в частині Оболонського району Києва і в Пісківській об'єднаній територіальній громаді Бородянського району Київської області 1-26 грудня. Про це сказано в повідомленні Держстату.

Пробний перепис не має на меті визначити кількість населення в обраних територіях. Його мета - перевірити на практиці переписний інструментарій, визначити методи перепису, організаційні моменти, оптимальні дати і механізми взаємодії органів статистики з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Під час пробного перепису в кожному приміщенні запишуть усіх громадян, які станом на 00:00 годин 1 грудня 2019 року проживали в ньому, включно з тимчасовими мешканцями.

З -поміж постійних мешканців запишуть також тимчасово відсутніх.

Громадянам, які підпадають під перепис, пропонується взяти участь у ньому одним із трьох можливих способів:

  • 1-10 грудня інтернет-раунд - самостійно заповнити переписний лист на спецсайті, проте потрібно мати електронний підпис;
  • або 14-23 грудня надати відповіді переписувачу, який відвідає приміщення, і заповнити переписний лист на планшеті;
  • або 14-23 грудня прийти в переписний відділ або інструкторську дільницю і відповісти на питання переписного листа тимчасового переписного персоналу.

Контрольний обхід окремих приміщень буде 24-26 грудня. Пробний перепис населення у 2019 році - це підготовчий етап до проведення Всеукраїнського перепису населення 2020 року.

Нагадаємо, перший і поки що останній перепис у незалежній Україні було проведено 2001 року. Тоді чисельність населення країни становила 48,457 млн осіб. До цього українців "переписували" ще в складі СРСР 1989 року. Тоді в Українській РСР проживало 51,7 млн. осіб.

Уряд планував Всеукраїнський перепис населення на 2011 рік. Згодом його було перенесено спочатку на 2012, потім на 2013, потім на 2014, після чого на 2016 рік. У грудні 2015 року уряд вп'яте переніс перепис населення - на 2020 рік.

До бюджету спочатку заклали 3,4 млрд гривень, але потім суму зменшили до 1,1 млрд гривень.

28 листопада міністр Кабміну Дмитро Дубілет представив алгоритм для електронного перепису населення, в якому за основу візьмуть дані мобільних операторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram