ГоловнаСуспільствоЖиття

82% вчителів успішно здали пілотне ЗНО для педагогів

Для проходження тестування потрібно було правильно відповість на 50 зі 100 завдань.

82% вчителів успішно здали пілотне ЗНО для педагогів
Фото: fakty.ictv.ua

В Україні 705 педагогів початкової школи з тих 857, які зареєструвалися, успішно пройшли пілотну сертифікацію. Вона складалася з двох етапів: вивчення практичного досвіду роботи учасника і незалежного тестування.

Термін дії сертифіката - три роки, повідомили в пресслужбі Міністерства освіти і науки.

"Я хотіла б подякувати абсолютно всім учителям, які взяли участь у сертифікації, - незалежно від результату. Кожен з вас зробив свій внесок для удосконалення механізму сертифікації. Саме на основі ваших результатів і досвіду ми буде вдосконалювати процедуру в майбутньому", - зазначила голова Міносвіти Ганна Новосад.

Голова служби якості освіти Руслан Гурак зі свого боку повідомив, що 82% пройшли сертифікацію педагогів - це високий показник, який свідчить, що "українські вчителі йдуть у ногу з часом", пише Osvita.ua.

"Приємно відзначити, що учасники сертифікації, незважаючи на деякі побоювання щодо процедури, змогли гідно показати свої практичні вміння у використанні сучасних підходів і технологій навчання", - заявив він.

Повідомляють також, що ті, хто успішно пройшов сертифікацію, протягом трьох років отримуватимуть доплату в розмірі 20% від окладу.

Для успішного проходження тесту досить було половини правильних відповідей на завдання. Усього було 100 питань, кожне з яких оцінювалося одним балом.

Нагадаємо, в січні 2019 року стартував пілотний проєкт сертифікації вчителів для педагогів початкової школи. За словами на той момент голови Міносвіти Лілії Гриневич, метою тестів було "знайти кращих провідників Нової української школи, агентів змін, які готові ділитися і поширювати сучасні методики навчання".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram