ГоловнаСуспільствоОсвіта

В українських школах з'явиться новий предмет

Його з 2022 року почнуть вивчати п'ятикласники.

В українських школах з'явиться новий предмет
Фото: nus.org.ua

В українських школах з'явиться новий предмет - медіаграмотність, яку вивчатимуть у середніх класах. Нововведення відбудеться завдяки впровадженню нових державних стандартів базової освіти, цитує УНН міністра освіти і науки України Ганну Новосад.

"Деяка інформаційна гігієна є надважливою компетентністю, якою повинен володіти кожен сьогодні, незалежно від віку. Оскільки те, наскільки ми неселективно підходимо до новин - дуже часто призводить до абсолютно дивних процесів у суспільстві, тому починаючи зі школи працювати над медіаграмотністю - дуже важливо", - пояснила вона.

За словами Новосад, необхідність вивчення цього предмета буде враховуватися під час розробки державного стандарту базової освіти. Презентація оновленого державного стандарту для учнів 5-9 класів очікується в березні 2020 року.

"Ми на початковому етапі. Перший і другий клас - в оновлену українську школу. Нам ще необхідно два роки - довести початкові класи, і з 2022 року в нас буде перший 5-й клас, який навчатиметься за новим стандартом", - уточнила Ганна Новосад.

Нагадаємо, раніше про важливість впровадження вивчення медіаграмотності в інтерв'ю LB.ua заявляв віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба. Як приклад він навів Францію, де цей предмет систематично викладають у школах. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram