ГоловнаСуспільствоОсвіта

Вивчати мови необхідно з акцентом на спілкування і фокусом на компетенції, - Катарина Бук

"Англійська мова обов'язкова, але інші іноземні мови - додатковий плюс".

Вивчати мови необхідно з акцентом на спілкування і фокусом на компетенції, - Катарина Бук
Катарина Бук
Фото: Макс Требухов

За словами заступника директора, керівника мовного відділу Goethe-Institut в Україні Катарини Бук, підхід Нової української школи до вивчення іноземних мов повністю відповідає світовим тенденціям і європейським вимогам

Про це вона заявила під час круглого столу "Чи будуть діти знати іноземні мови після закінчення Нової української школи?" в Інституті Горшеніна, що організований спільно з Британською Радою в Україні.

"Англійська мова обов'язкова, але інші іноземні мови є додатковим плюсом, і саме тому ми так віддано підтримуємо політику Європейського Союзу, коли європейський громадянин повинен знати хоча б одну або дві іноземні мови. Це дає економічні переваги, якщо ви знаєте більше іноземних мов. І все більше українців вивчають іноземні мови. Це об'єднує культуру, відкриває двері і сприяє взаєморозумінню.

Ще один важливий момент - є докази того, що вивчення іноземних мов сприяє інтелектуальному розвитку. Це дуже добре для вашого мозку. Чим більше мов ви вчите, тим легше вивчати їх, і легше вивчати інші предмети. Тобто це не тільки знання мови, а й уміння, набір умінь, необхідних для того, щоб забезпечити кращу комунікацію, краще розуміння", - підкреслила Катаріна Бук.

За її словами, багатомовність і інтегроване навчання мовам є вимогою сучасного світу.

"Для того, щоб можливості були реалізовані, для нас дуже важливо, щоб мови вивчали правильно, щоб мови вивчали з акцентом на комунікації і фокусом на компетенції. Щоб всі ці елементи, яких навчають - читання, письмо, слухання - все це вивчалося із акцентом на реальні ситуації, які дозволили б краще користуватися іноземними мовами. Хорошим прикладом будуть спеціальні навчальні програми, які ми організували - це, в першу чергу, інтегроване навчання. Саме з цих причин ми вважаємо, що підхід НУШ відповідає нашим інтересам, оскільки основний акцент тут саме на компетенціях і застосуванні іноземних мов", - сказала Катарина Бук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram