ГоловнаСуспільствоВійна

Українська сторона ТКГ заявила про зняття перешкод для саміту "нормандської четвірки"

Черговий раунд переговорів відбувся в Мінську у вівторок.

Українська сторона ТКГ заявила про зняття перешкод для саміту "нормандської четвірки"
Фото: president.gov.ua

Прессекретарка Леоніда Кучми (уповноважений від України на переговорах у Мінську) Дарка Оліфер виклала у своєму фейсбуці підсумки засідання Тристоронньої робочої групи у вівторок.

"Сьогодні Тристороння контактна група отримала інформацію про початок розведення сил і засобів на ділянці в районі н.п. Золоте. Відповідно до рамкового рішенням ТКГ від 2016 року, наступним кроком має стати розведення сил і засобів на ділянці в районі н.п. Петрівське - у разі 7-денного дотримання режиму тиші", - написала Оліфер.

При цьому прессекретарка Кучми підкреслила, що за межами цих ділянок ситуація залишається напруженою. "Безперешкодний доступ СММ ОБСЄ до всієї території України вказано в мандаті місії, і ми вимагаємо забезпечення допуску патрулів СММ до всієї території ОРДЛО", - йдеться в заяві.

Гуманітарна підгрупа ТКГ у вівторок зосередилася на питанні звільнення утримуваних осіб.

Підгрупа із соціально-економічних питань обговорювала стабільне водопостачання жителів Донбасу. У засіданні підгрупи взяли участь представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста і ЮНІСЕФ.

"Українська сторона відзначила, що врегулювання політичного блоку питань можливе тільки після повного вирішення безпекового блоку питань Мінських угод разом з урегулюванням проблеми контролю за українсько-російським кордоном", - йдеться в заяві.

Загалом у Кучми вважають, що підсумки роботи ТКГ останнім часом відкрили шлях до зустрічі в нормандському форматі на найвищому рівні, де можливе узгодження дорожньої карти досягнення миру в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram