ГоловнаСуспільствоЖиття

Обвинувачений у смертельному наїзді на героя Небесної Сотні Сергія Дідича знову прийшов до суду без паспорта

Засідання перенесли на півтора місяця.

Обвинувачений у смертельному наїзді на героя Небесної Сотні Сергія Дідича знову прийшов до суду без паспорта
Фото: предоставлено автором

Леонід Бібік, обвинувачений в тому, що він 18 лютого 2014 року збив насмерть героя Небесної Сотні Сергія Дідича, з'явився в суд знову без паспорта. Засідання перенесли на півтора місяця. Про це LB.ua повідомила прокурорка у справі Тетяна Сергєєва.

Прокурорка вдруге хотіла подати клопотання про зміну запобіжного заходу на утримання під вартою, але суддя Печерського райсуду Києва Олег Білоцерківець знову відхилив його, оскільки неможливо було встановити особу Бібіка - у нього знову не було паспорта. Засідання перенесли на 13 січня 2020 року.

“Суд дав обвинуваченому час для відновлення документів, - пояснює Тетяна Сергєєва. - Якщо він 13 січня прийде і не надасть паспорт або не з'явиться на судове засідання, я ініціюю процес оголошення його в розшук. В його інтересах відновити документи".

За словами прокурора, протягом усього 2018 року до моменту затримання Бібік переховувався, з ним неодноразово намагалися зв'язатися слідчі - по телефону і письмово, відправляли повістки в Нові Петрівці, де він зареєстрований. Сам Бібік повідомив суду в липні, що не знав ні про розслідування, ні про засідання і повісток не отримував.

Уперше Бібік з'явився в суд 30 липня цього року тільки після того, як був затриманий поліцією - на судове засідання він не приходив самостійно. 26 липня поліція затримала Бібіка в Одеській області. Того самого дня його доставили в Печерський суд, але через зайнятість судді засідання призначили 30 липня, і Бібік чекав на засідання, за його словами, ночуючи в поліції і ще два дні у друзів.

На засіданні в липні Бібік повідомив, що його паспорт загублено. Суд переніс засідання на вересень. Суддя Олег Білоцерківець тоді відхилив клопотання прокурора Сергєєвої про взяття обвинуваченого під варту, мотивуючи тим, що не має права посилювати запобіжний захід людині без підтвердження особи в суді. Після цього Бібік ще раз з'явився на процес, а тоді тричі не приходив на судові засідання.

Нагадаємо також, що суд над Леонідом Бібіком тривав з 2015 по 2016 рік, він потрапив під амністію. Однак рішення про амністію чинності не набуло - за скаргою потерпілих Апеляційний суд скасував його і повернув справу до суду першої інстанції.

18 лютого 2014 року біля Маріїнського парку Леонід Бібік намагався вирватися з оточення силовиків і побачив кинутий з відкритими дверима ГАЗ, вирішив сісти за кермо, прорвати лави ВВ і «Беркута» і виїхати на Інститутську. На своєму шляху в Кріпосному провулку він збив "беркутівця", який отримав перелом ноги, а також активіста Сергія Дідича - насмерть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram