ГоловнаПолітика

Печерський районний суд Києва заарештував Пашинського

Суд задовольнив клопотання і заарештував Пашинського до 4 грудня 2019 року.

Печерський районний суд Києва заарештував Пашинського
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання і заарештував екснардепа Сергія Пашинського до 4 грудня 2019 року. Про це заявила слідча суддя Олеся Батрин після повернення з нарадчої кімнати, повідомляє кореспондент LB.UA.

На судовому засіданні прокурор ГПУ Олена Панасенко зазначила, що доказами скоєння Сергієм Пашинським злочину є протоколи допиту свідків, а також протоколи проведення експертиз. Крім того, прокурор вважає, що обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обумовлено тим, що Пашинський може покинути територію країни або впливати на досудове розслідування.

Водночас, адвокат Пашинського Андрій Федур зазначив, що в клопотанні немає жодного доказу того, що Пашинський зробив умисний злочин, а також того, що екснардеп впливав на слідство.

Федур також нагадав, що справа розслідувалася майже три роки. І була закрита процесуальним прокурором 18 березня 2019 через відсутність складу злочину. А 11 вересня цього ж року заступник генпрокурора Кизь скасував постанову про закриття кримінального провадження.

Сам Пашинський коротенько розповів обставини інциденту 31 грудня 2016. А також сказав, що пов'язує відновлення справи з бажанням помститися йому Андрія Портнова.

"Він (Портнов - LB.ua) сказав, що як тільки отримає контроль над ними (показуючи на прокурорів), то він мене посадить", - сказав Пашинський.

Фото: Макс Левин

"Я жодного разу не ухилявся від слідчих дій. Я пройшов поліграф, більш ніж 50 годин різних слідчих дій ...", - зазначив Пашинський.

Нагадаємо, 4 жовтня ДБР повідомило про підозру Пашинського за ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу (умисне тілесне ушкодження) у зв'язку з інцидентом, коли Пашинський вистрілив з нагородного пістолета в ногу жителю одного з сіл Васильківського району В'ячеславу Хімікусу.

Пашинському просять арешт без альтернативи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram