ГоловнаСуспільствоЖиття

Помер спортсмен-легкоатлет Роман Вірастюк

Брат найсильнішої людини планети помер після складної операції.

Помер спортсмен-легкоатлет Роман Вірастюк
Роман Вирастюк
Фото: /firtka.if.ua

Український спортсмен-легкоатлет Роман Вірастюк, брат найсильнішої людини планети Василя Вірастюка помер о 5 ранку в суботу, 27 липня.

"11 липня Роману була проведена термінова і дуже складна операція (аневризма, розшарування черевної аорти). Він був бійцем, і незважаючи на всі "але", він боровся до останнього", - написав Василь Вірастюк на своїй сторінці в Facebook

Йому був 51 рік.

Прощання з Романом Вірастюком відбудеться 28 липня на НСК "Олімпійський" (Олімпійський дворик), поховають його 29 липня в Івано-Франківську.

Вірастюк - срібний призер останнього чемпіонату СРСР 1991 року з легкої атлетики, володар Кубка СРСР. 17-кратний чемпіон і восьмикратний володар Кубка України. Бронзовий призер чемпіонату Європи-1994 зі штовхання ядра, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики.

Учасник трьох Олімпійських ігор. З 1995-го по 2005 рік був капітаном олімпійської збірної України з легкої атлетики.

Після завершення спортивної кар'єри Вірастюк працював головою департаменту олімпійських видів спорту в Міністерстві молоді та спорту України, очолював спорткомітет Івано-Франківської ОДА, працював ведучим на кількох спортивних телепроектах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram