ГоловнаСуспільствоПодії

У Харківській області запобігли вивезенню деталей для ремонту Мі-8, Мі-24 до РФ

Зловмисника затримали на харківському залізничному вокзалі під час митного контролю.

У Харківській області запобігли вивезенню деталей для ремонту Мі-8, Мі-24 до РФ
Фото: ssu.gov.ua

СБУ разом з прикордонниками та співробітниками ДФС запобігли незаконному вивезенню до Росії товарів військового призначення, які підлягають обов'язковому державному експортному контролю. Про це повідомив прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що житель Харківської області незаконно придбав комплектуючі до авіатехніки. Чоловік планував вивезти військове обладнання за кордон без оформлення необхідних дозвільних документів.

Зловмисника затримали на харківському залізничному вокзалі під час митного контролю. Серед особистих речей у чоловіка виявили запчастини до паливно-регулюючого обладнання авіаприладів.

«Ці пристрої призначені для ремонту військових і військово-транспортних вертольотів Мі-8, Мі-24 та відносяться до категорії товарів військового призначення, міжнародна передача яких може здійснюватися лише за наявності відповідного дозволу Державної служби експортного контролю України", - йдеться у повідомленні СБУ.

Нагадаємо, у грудні 2018 року співробітники контррозвідки СБУ попередила незаконне вивезення з України комплектуючих до транспортного літака Іл-76. Під час поглибленого митного огляду судна у день вильоту правоохоронці виявили партію контрабандних комплектуючих загальною вартістю понад 100 тисяч доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram