ГоловнаСуспільствоВійна

Росія ввела посилені перевірки перед видачею паспортів в ОРДЛО, - Міноборони

Управління міграції стурбоване "проникненням злочинців із досвідом бойових дій".

Росія ввела посилені перевірки перед видачею паспортів в ОРДЛО, - Міноборони
Фото: 24daily.net

Управління з питань міграції МВС РФ у Ростовській області ввело посилений порядок перевірки претендентів на російські паспорти. Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Міноборони України Дмитро Гуцуляк.

Разом із тим окупаційна влада вимагає від жителів, які співпрацюють з окупантами, якомога швидше оформити друге громадянство.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Регіональне управління з питань міграції МВС РФ у Ростовській області ввело посилений порядок перевірки претендентів на російські паспорти з метою запобігання проникненню на територію Росії злочинців із досвідом бойових дій. Як наслідок, зросла кількість відмов у наданні російського громадянства, у т.ч. військовослужбовцям зі складу підрозділів 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ", - сказав спікер.

В окремих підрозділах російських окупаційних військ військовослужбовці, які не брали участі в бойових діях, відмовляються від оформлення російського громадянства, розраховуючи на збереження можливості виїзду на територію, підконтрольну українській владі.

Нагадаємо, цієї весни президент РФ Володимир Путін спростив порядок отримання російських паспортів для жителів ОРДЛО. Євросоюз оголосив, що не визнає російських паспортів, виданих кримчанам після анексії півострова, і не видаватиме шенгенських віз за такими паспортами. Аналогічне рішення може бути прийнято і щодо паспортів, які Росія видає жителям окупованих територій Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram