ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківській області пройшли випробування нової військової "глушилки"

"Армія отримала потужний інструмент, який дозволить повністю "відрізати" зв'язок передовим підрозділам противника".

У Харківській області пройшли випробування нової військової "глушилки"
Р-330КВ1М
Фото: ukroboronprom.com.ua

На полігоні в Харківській області провели випробування першого серійного зразка станції радіоелектронної боротьби Р-330КВ1М, виготовленого держпідприємством "ЦКБ "Протон".

Про це повідомляють на сайті "Укроборонпромі".

"За результатами випробувань серійна машина підтвердила всі задані параметри, виконавши завдання подавлення системи радіозв'язку умовного противника", - йдеться в повідомленні.

Р-330КВ1М - автоматизована станція радіоперешкод короткохвильового радіозв'язку, яка здатна глушити радіозв'язок противника на відстані декількох десятків кілометрів. Р-330КВ1М дозволяє блокувати роботу всіх сучасних короткохвильових радіостанцій, у тому числі і тих, які створені спеціально для роботи в умовах активних радіоперешкод.

Зазначають, що ці характеристики повністю відповідають усім стандартам, у тому числі і вимогам до станцій РЕБ у країнах НАТО.

"Фактично, українська армія отримала потужний інструмент, який дозволить повністю" відрізати "зв'язок передовим підрозділам противника. Тобто ворог вже не зможе викликати підмогу, привести артилерію, скоординувати свої дії з іншими підрозділами тощо. В сучасних умовах бойових дій це дає рішучий перевага як при обороні, так і при настанні ", - йдеться в повідомленні.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Р-330КВ1М є частиною комплексу Р-330УМ "Мандат", до складу якого також входять станції радіоперешкод ультракороткохвильової радіозв'язку, радіорозвідки і управління. Виробництво цих станцій освоєно на виробничих потужностях "НПК" Іскра "(також входить до складу концерну). У той же час станція радіоперешкод короткохвильового радіозв'язку Р-330КВ1М може працювати як в складі комплексу" Мандат ", так і окремо.

Розробка Р-330УМ "Мандат" велася донецьким підприємством "Топаз", виробнича база якого була знищена проросійськими бойовиками. Наукову базу підприємства вдалося перенести в запорізький НПК "Іскра" і фахівці "Топаза" продовжили свою роботу.

Нагадаємо, раніше пройшов бойові випробування українсько-турецька бойовий модуль "Serdar".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram