ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Львівській області почалася спецоперація МОЗ проти кору

Протягом найближчих трьох тижнів щеплення отримають близько 50 тис. дітей.

У Львівській області почалася спецоперація МОЗ проти кору
Фото: Promum

У понеділок, 18 лютого, у Львівській області стартував другий етап спецоперації Міністерства охорони здоров'я з вакцинації дітей проти кору.

Про це повідомляється на сайті МОЗ.

Зазначається, що протягом найближчих трьох тижнів щеплення отримають близько 50 тис. дітей. Обов'язкова умова вакцинації дітей - згода від батьків. У деяких школах щеплення робитимуть мобільні бригади лікарів, а там, де це зручно, - дітей вакцинуватимуть у найближчих поліклініках.

"На сьогодні Міністерство охорони здоров'я забезпечило Україну достатньою кількістю якісних вакцин. І тепер ми допомагаємо областям захистити тих дітей, які пропустили щеплення в минулому. Закликаємо батьків не зволікати, адже кір може мати серйозні наслідки і навіть призводити до смерті", - зазначила заступник міністра охорони здоров'я Ольга Стефанишина.

Львівська область є лідером за кількістю зареєстрованих випадків захворюваності на кір і одним з антилідерів за рівнем охоплення щепленнями проти кору. Минулого року в області захворіли майже 12 тис. осіб, цього року - вже 3446.

Нагадаємо, захворюваність на кір в Україні наблизилася до показників довакцинального періоду 1968 року.

В Європі в 2018 році від кору загинули 72 людини, з них 16 - в Україні. ВООЗ вважає, що причиною такого спалаху кору в Україні є низький рівень вакцинації.

До кінця 2017 року частка дітей, які були вакциновані в Україні, значно покращилася, приблизно до 90%, але, за словами ВООЗ, необхідно підтримувати такий рівень, щоб змінити ситуацію з хворобою.

У січні 2019 року повідомлялося, що відмова від щеплень вперше увійшла до десятки глобальних загроз здоров'ю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram