ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Діти можуть ходити в школу з нежитем чи кашлем, якщо хвороба вже минула, - Супрун

Відвідування школи повинен дозволити лікар, зважаючи на стан здоров'я дитини.

Діти можуть ходити в школу з нежитем чи кашлем, якщо хвороба вже минула, - Супрун
Фото: Depositphotos/photo-deti

Діти шкільного віку, у яких після хвороби ще залишився кашель чи нежить, можуть відвідувати школу за рішенням лікаря. Про це написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбуці.

Якщо дитина в цілому добре себе почуває, активна, її оглянув лікар і дозволив відвідувати школу, то залишкові симптоми хвороби не повинні бути приводом для прогулів занять. Виняток варто зробити під час епідемії грипу.

Супрун зазначила, що часто батьки воліють залишити дитину вдома, якщо гостра фаза захворювання вже минула, але ще залишився кашель. Однак після перенесеної простуди дитина може залишатися носієм вірусу протягом двох тижнів, незалежно від того, чи має зовнішні прояви у вигляді кашлю, нежитю чи температури.

Також не є протипоказанням для школи підвищена температура до 38 градусів, якщо вона знижується без прийому ліків.

Міністр зазначила, що дітей не слід відпускати в садок чи школу, коли через хворобу дитина не може брати участь у всіх заняттях, у разі гострої фази інфекційного захворювання, коли температура понад 38 і є респіраторні симптоми, якщо дитина виглядає хворою (плач, утруднене дихання або швидко розповсюджується висипання).

Нагадаємо, в Україні захворюваність на грип і ГРВІ на 5% перевищила епідемічний поріг, однак цього недостатньо для оголошення епідемії. У багатьох регіонах місцева влада закриває школи і дитсадки на тижневий карантин, щоб уникнути масового зараження дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram