ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Київ через грип зупинив заняття у 106 школах

За тиждень рівень захворюваності зріс на 3,1%.

Київ через грип зупинив заняття у 106 школах
Киев приостановил занятия в 106 школах из-за гриппа
Фото: facebook/Лікарняні Клоуни "Червоні Носи"

У Києві зупинено навчання в 106 школах у зв'язку із захворюваністю школярів на грип і ГРВІ.

Про це йдеться в повідомленні Київської міської держадміністрації.

Навчальний процес призупинено в школах у Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Оболонському, Печерському, Подільському, Святошинському, Солом'янському та Шевченківському районах.

Відзначають, що за останній тиждень спостерігається підвищення рівня захворюваності на грип і ГРВІ на 3,1%, яке відбулося за рахунок дітей: 8951 (підвищення на 9,1%) дитина та 5446 дорослих (зниження на 5,5%). Інтенсивність епідемічного процесу перебуває на рівні, характерному для цього періоду, і нижча від епідемічного порогу на 43,2%.

На цей момент зареєстровано 14 397 хворих на грип і ГРВІ (за попередній тиждень захворіло 13 967 осіб).

"У структурі захворюваності діти становлять 62,2%, а попереднього тижня - 58,8%. Серед школярів захворюваність зросла на 9,6%: 4041 випадок, що становить 45,2% від загальної кількості хворих дітей і 28,1% від загальної кількості осіб, які звернулися по медичну допомогу", - повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

У КМДА нагадують, що керівники навчальних закладів мають право повністю або покласово зупиняти навчальний процес у разі відсутності 20% від загальної кількості учнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram