ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура вимагає помістити в психіатричну лікарню киянку, яка втопила своїх дітей в озері

За висновком лікарів, жінка потребує примусового лікування.

Прокуратура вимагає помістити в психіатричну лікарню киянку, яка втопила своїх дітей в озері

Прокуратура Києва наполягає на примусовому лікуванні 36-річної Катерини Бабкіної, яка втопила своїх двох малолітніх дітей в озері.

Про це повідомляють на сайті столичної прокуратури.

Відзначають, що під час досудового розслідування слідчими і прокурорами було зібрано достатньо доказів, які вказують на вчинення цього злочину матір'ю загиблих дітей. Її дії кваліфіковані за п.п.1, 2 ч. 2 ст. 115 КК (умисне вбивство двох осіб, а також малолітніх дітей).

"Згідно з результатами комплексної психолого-психіатричної експертизи, підозрювана у момент скоєння злочину перебувала в стані неосудності й не могла усвідомлювати значення своїх дій і керувати ними через розлади психічної діяльності. За висновком лікарів, стан підозрюваної з моменту вчинення злочину не змінився, вона потребує застосування примусових заходів медичного характеру", - наголошують у прокуратурі.

У зв'язку з цим слідчий направив до суду клопотання про примусову госпіталізацію жінки до психіатричного закладу із суворим наглядом, що виключало б її небезпечну поведінку.

На час розгляду клопотання підозрювана перебуватиме в лікарні закритого типу.

Нагадаємо, в жовтні минулого року до правоохоронців звернувся чоловік, який повідомив про зникнення своїх дітей - п'ятирічного хлопчика і шестирічної дівчинки. За його словами, колишня дружина вранці пішла з дому разом з їхніми спільними дітьми і зникла. За орієнтуванням жінку виявили на наступний день на трасі Київ-Чернігів у неадекватному стані. Вона розповіла, що втопила дітей в озері і намагалася накласти на себе руки. Ця інформація підтвердилася. Жінку затримали правоохоронці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram