ГоловнаСуспільствоЖиття

Окупанти відкрили в Севастополі військовий центр для школярів

Дітей вчать, як поводитися зі зброєю.

Окупанти відкрили в Севастополі військовий центр для школярів
Оккупанты открыли в Севастополе военный центр для школьников
Фото: 112

Військові РФ відкрили в окупованому Севастополі центр, в якому будуть навчати школярів, як поводитися зі зброєю. Про це пише сайт "Крим.Реалії".

Згідно з повідомленням прес-служби Міноборони РФ, "військово-патріотичний центр створено відповідно до рішення міністра оборони Росії" на базі міського Будинку офіцерів. Центр отримав назву "Будинок Юнарміі".

"У стінах створеного військово-патріотичного об'єкта школярі Севастополя, які вступили до лав руху "Юнармія", під керівництвом досвідчених інструкторів-військовослужбовців вивчають на практиці основи загальновійськової підготовки", - йдеться в повідомленні.

У силовому відомстві окупантів стверджують, що "юні патріоти беруть участь в заняттях із збирання-розбирання автомата Калашникова АК-74, з стройової підготовки та здачі нормативів з фізичної підготовки". Також під час занять з радіаційного, хімічного та біологічного захисту школярів вчили екіпіруватися в найкоротший час в загальновійськовий захисний костюм і протигаз.

Російські військові мають намір навчити дітей, як надавати першу медичну допомогу і транспортувати пораненого.

Згідно з інформацією Міноборони РФ, до руху "Юнармія" долучили вже понад 500 севастопольських школярів.

Українські правозахисники раніше звертали увагу на воєнізований формат виховання дітей в окупованому Криму. Психологи відзначають, що в сучасній освіті Росії на свідомість дітей чинять тиск, пише видання.

Нагадаємо, бойовики на Донбасі організували так звані "патріотичні табори", де також вчили дітей, як поводитися зі зброєю. Через ці табори пройшли "навчання" понад 5 тисяч дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram