ГоловнаПолітика

Суд заблокував договір про управління "вертолітним майданчиком Януковича"

Рішення прийнято за позовом "Амадеус Ко".

Суд заблокував договір про управління "вертолітним майданчиком Януковича"
Фото: kievvlast.com.ua

Господарський суд Києва 24 січня заборонив виконувати договір про управління активами арештованого концертно-виставкового центру "Парковий" (так званий "вертолітний майданчик Януковича").

Про це повідомила прес-служба Київської міськадміністрації.

Рішення ухвалено як забезпечувальний захід за позовом ТОВ "Амадеус Ко", власника "вертолітного майданчика".

"Дивно, що з таким бекграундом ТОВ «Амадеус Ко» не тільки подає судові позови проти держави, а й узагалі займається підприємницькою діяльністю. Не менш дивно, що за таких умов суд приймає рішення (нехай проміжне) на користь ТОВ «Амадеус Ко». За такою логікою, ми можемо очікувати повернення вертолітного майданчика Вікторові Януковичу", - прокоментував рішення суду заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Нагадаємо, вертолітний майданчик у Києві відкрили 6 червня 2012 року, він розташований за декілька сотень метрів від Верховної Ради. Його мав використовувати тодішній президент Віктор Янукович, щоб діставатися з Межигір'я, але він так і не зробив жодного польоту.

Влітку 2016 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що об'єкт будували на гроші від незаконного відшкодування ПДВ.

Кримінальне провадження про будівництво вертолітного майданчика розслідують за сімома статтями Кримінального кодексу: ч. 5 ст. 191 (крадіжка), ч. 5 ст. 298 (пошкодження об'єктів культурної спадщини), ст. 356 (самоправство), ч. 1 ст. 358 (підробка документів), ч.2 ст. 364 (зловживання владою), ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями посадовими особами юрособи приватного права), ч. 3 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги).

Одним з підозрюваних у рамках цієї справи є колишній мер Києва Леонід Черновецький.

Майно "Паркового" заарештовано і передано Національному агентству з питань повернення корупційних активів (АРМА). У жовтні 2018 року АРМА віддало майданчик в управління комунальному підприємству "Центр організації дорожнього руху". Якщо об'єкт конфіскують у попереднього власника, Київ розраховує отримати КВЦ у свою власність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram