ГоловнаПолітика

У Києві відкрили вертодром для Януковича і "простих українців"

Українцям пропонують політати, як Президент.

У Києві відкрили вертодром для Януковича і "простих українців"
Фото: tsn.ua

Напередодні Євро-2012, 6 червня, в Києві відкрили Центр адміністративно-ділової авіації (вертодром "Днепр-1").

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

В урочистостях з нагоди введення Центру в експлуатацію взяли участь віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков і директор турніру УЄФА "Євро-2012" в Україні Маркіян Лубківський.

"Вертодромом зможуть користуватися всі аварійні служби, зокрема, Міністерство надзвичайних ситуацій і Міністерство охорони здоров'я, а кияни і гості столиці - замовити чартерні рейси або купити квиток на вертоліт, який буде літати між аеропортом "Бориспіль" і, власне, майданчиком "Дніпро-1", - зазначив на церемонії відкриття Колесніков.

Головна функція Центру адміністративно-ділової авіації полягає в прийомі і відправці вертольотів, а також обслуговуванні чартерних рейсів. Окрім цього, вертодром можна використовувати для прийому офіційних делегацій, щоб уникнути перекриття столичних автомобільних доріг.

Вертодром Центру адміністративно-ділової авіації відповідає всім технічним вимогам для прийому вертольотів першого класу з двома двигунами, сертифікованих за категорією "А", зокрема Мі-8, які саме й експлуатує Міністерство надзвичайних ситуацій. Конструктивну частину вертодрому, а також кілька рівнів підпірних стін уздовж ділянки спроектовано так, щоб зміцнити схили і не допустити сповзання ґрунту.

Будівництво Центру адміністративно-ділової авіації розпочали в жовтні 2010 року. Замовник будівництва - ТОВ "Амадеус Ко", генеральний проектувальник - Спільне українсько-французьке підприємство з іноземними інвестиціями ТОВ "Основа-Солсіф". Площа відведеної земельної ділянки під будівництво - 2,1839 га. Загальні розміри вертодрому - 115,0 × 50,45 м, де розмістилися два майданчики для прийому вертольотів 50,45 × 50,45 м. Вертодрому, який входить до переліку об'єктів інженерної і транспортної інфраструктури в районі Паркової дороги в м. Києві, присвоєно клас Н-3. Він розрахований на прийом важких вертольотів вагою до 13 т (Мі-8).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram