ГоловнаПолітика

Вертолітний майданчик Януковича з'єднають з ВР сходами

Будівництво вертодрому затягнулося.

Вертолітний майданчик Януковича з'єднають з ВР сходами
Фото: www.segodnya.ua

Будівництво вертодрому для авіатехніки МНС і президентського вертольота в центрі Києва, яке почалося восени 2010 року, затягнулося.

Будівельники обіцяють закінчити не раніше ніж через півроку, пише "Сегодня".

На будівництві вже нанесли розмітку на посадкове поле, випробовують сигнальні вогні та побудували міст, яким можна буде дістатися до центру столиці.

Фасад будівлі під майданчиком засклять, всередині наразі голі стіни - попереду оздоблювальні роботи.

"У вівторок нам керівництво сказало, що зроблено трохи більше від половини всіх робіт, - сказав один із робітників. - Зараз одні закінчують робити огородження на естакаді, інші працюють над фасадом. Ми ось будуємо комунікації. Можемо встигнути або до кінця року, або до початку наступного".

На питання про те, що буде всередині будівлі, інший співрозмовник відповів: "Ми точно знаємо, що там буде центр управління польотами, кімнати відпочинку для вертольотників і персоналу вертодрому".

Архітектор Сергій Степанов, який проектував цей об'єкт, каже, що майданчик для посадки вертольотів здадуть найближчим часом.

"У самій будівлі триватимуть оздоблювальні роботи. Це буде будівля суспільного значення. Це може бути, наприклад, конгрес-хол, клуб для конференцій", - сказав архітектор.

Водночас київські архітектори планують зробити від Маріїнського парку гарний спуск до Дніпра. Планують, що від оглядового майданчика біля Верховної Ради буде прокладено сходи схилом, на шляху побудують ротонди і колонади, а також фонтани. Майданчик виходитиме до вертолітного.

Як відомо, будівництво вертолітного майданчика планували закінчити в березні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram