ГоловнаПраво

Один з підозрюваних у справі МН17 буде свідчити в Гаазі

Суд розпочнеться 9 березня 2020 року.

Один з підозрюваних у справі МН17 буде свідчити в Гаазі
Фото: EPA/UPG

Окружний суд Гааги повідомив, що мінімум один з підозрюваних у справі катастрофи рейсу МН17 виявив бажання приєднатися до судового процесу і хоче бути представленим в суді нідерландською юридичною фірмою.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу суду.

"Нещодавно суд отримав повідомлення про те, що як мінімум один з підозрюваних висловив бажання бути представленим в суді нідерландським захистом", - йдеться в повідомленні.

У суді не розголошують, хто саме виявив бажання приєднатися до судового процесу у справі MH17. Також не повідомляється назва юридичної фірми, яка буде представляти інтереси підозрюваного.

Як зазначається, це звичайна практика, коли до початку публічних слухань не розголошують, хто буде брати участь в процесі, які подаються матеріали і клопотання.

Як повідомлялося, розгляд кримінальної справи за підсумками розслідування причин катастрофи лайнера "Малайзійських авіаліній", що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, судова колегія почне 9 березня 2020 року.

Влада Нідерландів прийняла рішення, що суд у справі про катастрофу лайнера пройде в рамках не міжнародного, а національного законодавства. З 298 осіб, які перебували на борту літака, більшість були громадянами Нідерландів.

Місце проведення процесу через публічний інтерес перенесено з будівлі окружного суду Гааги в Юридичний комплекс, який розташований поруч з аеропортом Схіпхол.

Серед обвинувачених - троє росіян: колишній "міністр оборони" так званої "ДНР" Ігор Гіркін (Стрільців), генерал-майор Сергій Дубинський (на прізвисько Хмурий), полковник Олег Пулатов (Гюрза), а також громадянин України Леонід Харченко (Крот). З чотирьох підозрюваних на пред'явлені звинувачення відреагували Дубинський, Пулатов і Гіркін, всі троє провину в катастрофі заперечують. Участь обвинувачених в кримінальному процесі вважається малоймовірною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram