ГоловнаПолітика

Кабмін скоротив кількість урядових комітетів до чотирьох

Також відповідним чином внесено зміни до питань компетенції першого віцепрем'єра та віцепрем'єрів.

Кабмін скоротив кількість урядових комітетів до чотирьох
Засідання кабміну
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет міністрів скоротив кількість урядових комітетів з п'яти до чотирьох: питання компетенції комітету з реінтеграції тимчасово окупованих територій, соціальної політики та у справах ветеранів розділені між іншими комітетами.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з постановою Кабінету міністрів №1101 від 26 вересня, відповідним чином внесено зміни до питань компетенції першого віцепрем'єра та віцепрем'єрів.

Зокрема, згідно з новою схемою створено урядовий комітет із питань економічної, фінансової, аграрної політики, стратегічних галузей промисловості, паливно-енергетичного комплексу та у справах ветеранів на чолі з першим віцепрем'єром - міністром економіки Юлією Свириденко, тоді як раніше вона очолювала комітет з питань економічної, фінансової та правової політики, паливно-енергетичного комплексу, стратегічних галузей промисловості та правоохоронної діяльності.

Віцепрем'єр із відновлення - міністр розвитку громад і територій Олексій Кулеба очолив урядовий комітет із питань відновлення України, розвитку громад, територій та інфраструктури, реінтеграції тимчасово окупованих територій та соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб, тоді як раніше це був комітет з питань відновлення України, розвитку громад, територій та інфраструктури.

Віцепрем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції - міністра юстиції Ольгу Стефанішину затверджено керівницею урядового комітету з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва, правової політики, правоохоронної діяльності та культури, тоді як раніше цей комітет називався з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва, культури, молоді, спорту та інформаційної політики.

  • 5 вересня Верховна Рада підтримала відставку віцепрем'єра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, яка перейшла на роботу в Офіс президента. Також Рада призначила Олексія Кулебу віцепрем'єром із відновлення України - міністром розвитку громад і територій. Пізніше Кулеба заявив, що всі найкращі практики, які були напрацьовані Міністерством реінтеграції тимчасово окупованих територій, будуть реалізовуватися і надалі.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram