ГоловнаПолітика

Демократична партія США відкладає офіційне висунення Байдена кандидатом у президенти

Голосування "посунули" ще на тиждень.

Демократична партія США відкладає офіційне висунення Байдена кандидатом у президенти
Джозеф Байден
Фото: EPA/UPG

Національний комітет Демократичної партії США відкладає на тиждень свої плани висунути президента Джозефа Байдена у кандидати на пост глави держави, передає New York Times.

У середу партійні лідери оголосили, що віртуальне голосування за кандидатів на посаду президента відбудеться в перший тиждень серпня, що стало поступкою демократам, які протестували проти планів розпочати голосування вже наступного тижня.

Конгресмен із Каліфорнії Джаред Хаффман, який організував своїх колег-демократів для тиску на партію з метою відкласти процес висунення кандидатів, назвав нові терміни "позитивним кроком", але сказав, що вони навряд чи розвіють побоювання щодо політичної життєздатності Байдена.

Зсув дати голосування загрожує проблемами для низки штатів, як-от Огайо, Вашингтона, Монтани, Оклахоми та Каліфорнії. Річ у тім, що вони матимуть останні терміни подання бюлетенів протягом тижня після з'їзду партії.

Як саме організують процес голосування за кандидата від Демократичної партії США і коли він розпочнеться, це визначать 19 липня.

Наразі Демократична партія не має механізму, який дозволяє зняти Байдена як кандидата, якщо він сам не вирішить відмовитися від участі. Переважна більшість із понад 4600 делегатів партійного з'їзду зобов'язані проголосувати за чинного президента в першому турі, незалежно від того, коли це голосування відбудеться.

  • Після невдалих дебатів із Дональдом Трампом Байден зіткнувся із закликами від своєї ж партії та донорів залишити гонку.
  • Минулого тижня донори дДемократичної партії США, громадські лідери та керівники деяких бізнесів надіслали листа президенту США, в якому закликали його припинити участь у виборах. Лист має вже 168 підписантів.
  • Тоді Байден провів приватну розмову зі своїм Національним фінансовим комітетом, до якого входять сотні провідних донорів і постачальників демократів, і заявив, що не збирається знімати свою кандидатуру.
  • The New York Times написало, що великі донори партії вирішили заморозити майже 90 мільйонів доларів пожертв на виборчу кампанію Байдена.
  • Нещодавно він заявив, що змусити його зняти кандидатуру може "тільки Всевишній Господь".
  • Тепер же Байден заявив, що розгляне можливість відмовитися від участі у виборах, якщо у нього виникнуть "стани, пов'язані зі здоров'ям".
  • Тим часом нове опитування показало, що майже дві третини демократів вважають, що президент США повинен покинути президентські перегони і дозволити своїй партії висунути іншого кандидата.
  • А ось днями суперник Байдена Дональд Трамп офіційно став кандидатом у президенти США від республіканців.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram