ГоловнаПолітика

Зеленський нагадав президенту Словаччини про угоду, яка розблокує аеропорт "Ужгород"

Розмова стосувалася пандемії коронавірусу і двостороннього співробітництва.

Зеленський нагадав президенту Словаччини про угоду, яка розблокує аеропорт "Ужгород"
Фото: facebook/Marina Tomko

Президент Володимир Зеленський у вівторок провів телефонну розмову з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою.

Як повідомляє пресслужба глави Української держави, бесіда стосувалася пандемії коронавірусу і двостороннього співробітництва України і Словаччини.

Зокрема, Зеленський нагадав, що Україна розраховує на якнайшвидше підписання угоди, яка дозволить відновити роботу аеропорту "Ужгород".

Аеропорт розташований безпосередньо біля словацького кордону, і для зльоту й посадки в Ужгороді літаки повинні заходити в повітряний простір Словаччини. У 2016 році минув термін дії міжурядової угоди між Україною і Словаччиною, яка регулювала це питання, а нової ще не підписали.

Зеленський підкреслив, що "цей аеропорт дуже важливий для України і Закарпатського регіону", і висловив надію на швидке узгодження угоди Словаччиною.

Президент України також похвалив Словаччину за успішну боротьбу з епідемією коронавірусу, а Чупатова тим часом підтвердила запрошення відвідати Словаччину з офіційним візитом.

Окремо вони обговорили ситуацію на Донбасі і стан виконання домовленостей Паризького саміту Нормандської четвірки. Зеленський подякував за незмінну підтримку Словаччиною суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram