ГоловнаПолітика

МВС не бачить підстав для відставки Авакова через події в Кагарлику

"Шість років тому до Майдану такі речі просто приховували".

МВС не бачить підстав для відставки Авакова через події в Кагарлику
Арсен Аваков
Фото: МВД

Міністерство внутрішніх справ не бачить підстав для відставки міністра Арсена Авакова через події в Кагарлику, де у відділенні поліції катували і гвалтували жінку.

Про це в ефірі "1+1" вранці у вівторок сказав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"В цьому випадку рішення необгрунтоване, оскільки ми будуємо систему, яка реагує на такі події. Шість років тому до Майдану такі речі просто приховували. У нас же позиція – і це якраз результат роботи міністра внутрішніх справ – повна нетерпимість до катувань і насильства", – сказав Геращенко.

Нагадаємо, у понеділок поліція повідомила про затримання двох своїх співробітників із Кагарлика за підозрою в згвалтуванні 26-річної жінки. У той же день підрозділ розформували, а співробітників відправили на переатестацію.

Було встановлено, що в ніч із 23 на 24 травня один з оперуповноважених у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали у відділення поліції як свідка, – одягав протигаз, застосовував наручники і стріляв із табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Крім цього, затримані поліцейські застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому згвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові кийками, надягали протигаз і стріляли з пістолета табельної зброї над головою. У результаті потерпілий отримав переломи ребер і носа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram