ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Києва пройшла численна акція протесту опозиції

Учасники акції "Стоп реванш" протестували біля будинку Зеленського.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

У центрі Києва у неділю пройшла численна акція протесту опозиційних партій під гаслом "Стоп реванш". Близько тисячі людей з національною символікою та прапорами політичних партій "Національний корпус", "Демократична сокира", "Свобода" та ГО "Справа громад" зібралися на Майдані Незалежності, а потім вирушили до будинку, де живе президент Володимир Зеленський.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", приводом для акції стала перша річниця президентських повноважень Зеленського.

Фото: censor.net.ua

Учасники акції закликали змінити нинішній політичний курс України, який, як вони вважають, веде до здачі національних інтересів, зупинки курсу на членство в Євросоюзі і НАТО і потурання проросійським силам.

Після збору на Майдані протестувальники пройшли Хрещатиком до Європейської площі, де встановили червоно-чорний прапор біля місця загибелі Сергія Нігояна, першого загиблого учасника Революції гідності, і вшанували пам'ять загиблих учасників протесту.

Далі активісти рушили вгору по вулиці Грушевського до Маріїнського парку. Фінальною крапкою мітингу став будинок на Грушевського, 9а, де, за інформацією учасників протесту, живе Зеленський.

Там вони обклеїли паркан і ворота листівками зі своїми вимогами і запалили фаєри під час виконання державного гімну. Після цього протест оголосили завершеним, люди почали розходитися.

Фото: censor.net.ua

За даними поліції, порушень громадського порядку під час мітингу не було.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вступив на посаду 20 травня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram