ГоловнаПолітика

Екснардеп Черненко визнав, що отримав незаконну компенсацію за житло

Депутат неправильно порахував відстань між Києвом і Бородянкою.

Екснардеп Черненко визнав, що отримав незаконну компенсацію за житло
Александр Черненко
Фото: Макс Левин

Колишній депутат Верховної Ради Олександр Черненко (входив до фракції БПП) визнав провину в отриманні незаконної компенсації за житло.

Про це він сказав на засіданні Вищого антикорупційного суду.

Слідство встановило, що Черненко отримав 582 430 гривень компенсації, у той час як у його дружини Зоряни Скалецької було житло в Києві, а сам він проживав у населеному пункті неподалік від столиці.

Але Черненко сказав, що в нього з дружиною були складні відносини, а з відстанню між Бородянкою, де він прописаний, і Києвом він просто помилився.

"Я повністю визнаю себе винним. Незнання законів не звільняє мене від відповідальності… Я знав, що не нараховується компенсація тим, хто проживає або має місце для проживання в 30-кілометровій зоні. Я зареєстрований у Бородянці. Я був впевнений, що це 50 кілометрів, але рахувати потрібно не від центру, а від меж Києва, і Бородянка входить у цю зону. Якби я тоді усе це знав, я б не звертався за компенсацією", – сказав він.

Колишній депутат пішов на угоду зі слідством, визнав провину за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу – зловживання владою та погодився повністю компенсувати завдані ним збитки.

Звинувачення запропонувало призначити йому 3 роки позбавлення волі умовно з позбавленням права обіймати посади в обраних органах державної влади. Випробувальний термін – 1 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram