ГоловнаПолітика

Фонд Сороса звинуватив ZIK у брехні і пропаганді

"Під виглядом фактів глядачам пропонують пропагандистські наративи".

Фонд Сороса звинуватив ZIK у брехні і пропаганді
Фото: ZIK

Міжнародний фонд "Відродження", заснований американським бізнесменом Джорджем Соросом, обурений телемарафоном "Тхне Соросом" на каналі ZIK.

"Телеканал ZIK стверджує, що «Джордж Сорос вирішив привласнити... цілі країни» і «особливо успішно він зайшов в Україну». Ми вважаємо, що зміст телемарафону перенасичений неправдивою інформацією, маніпуляціями і мовою ворожнечі. Під видом фактів глядачам пропонують пропагандистські наративи, які раніше використовувалися в авторитарних країнах і були багаторазово спростовані. Часто ці наративи є взаємовиключними", - сказано в заяві фонду.

За підрахунками "Відродження", це вже п'ятий випадок появи на ZIK дискредитаційних матеріалів проти Фонду і Сороса.

"Міжнародний фонд «Відродження» поважає свободу слова і протягом останніх 30 років залишається одним з двигунів її розвитку і захисту в Україні. Однак ми переконані, що між свободою медіа та свідомим маніпулюванням, поширенням дезінформації та мови ворожнечі є істотна різниця, яку демократичне суспільство не повинно ігнорувати", - сказано в заяві.

ZIK входить в медіахолдинг "Новини" депутата Верховної Ради Тараса Козака, наближеного до кума Путіна Віктора Медведчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram