ГоловнаПолітика

У НАТО закликали Росію вивести війська з України

Ескалація на Донбасі "підриває Мінські угоди і зусилля з мирного врегулювання конфлікту".

У НАТО закликали Росію вивести війська з України

У НАТО висловили стурбованість ескалацією на Донбасі і закликали Росію вивести війська з України.

Про це йдеться в заяві Місії України при НАТО в Facebook.

"Ми стурбовані ескалацією насильства з боку підтримуваних Росією сепаратистів на сході України сьогодні вранці. Це підриває Мінські угоди і зусилля з мирного врегулювання конфлікту", - заявила прессекретар НАТО Оана Лунгеску.

Також в НАТО підтвердили повну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"Ми як і раніше закликаємо Росію вивести свої сили, припинити підтримку сепаратистів і зробити справжні зусилля щодо виконання мінських угод", - йдеться в заяві.

Раніше "глибоке занепокоєння" ескалацією конфлікту на Донбасі висловили Сполучені Штати. США закликали РФ дотримуватися Мінських і Нормандських домовленостей.

Нагадаємо, рано вранці 18 лютого в районі населеного пункту Золоте Луганської області несподівано почалися активні бойові дії. Підтримувані Росією бойовики ОРДЛО відкрили артилерійський вогонь з усіх систем по позиціях 72-ї і 93-ї окремих механізованих бригад. Також застосовували калібр 152 мм.

Під час бойових дій один військовослужбовець загинув, троє поранені і двоє контужені. Втрати бойовиків - 4 загиблих і 6 поранені. Бій тривав близько п'яти годин.

Головне управління розвідки Міноборони заявило, що РФ втричі наростила військовий потенціал біля кордонів України. До 2022-2023 років вона буде готова до повноцінного вторгнення в Україну без додаткової мобілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram