ГоловнаПолітика

У США глибоко стурбовані ескалацією конфлікту на Донбасі

США закликали РФ дотримуватися Мінських і Нормандських домовленостей.

У США глибоко стурбовані ескалацією конфлікту на Донбасі
Фото: EPA/UPG

У Сполучених Штатах Америки висловили глибоку стурбованість загостренням конфлікту на Донбасі і закликали РФ дотримуватися міжнародних зобов'язань. Про це повідомило посольство США у Києві у своєму твітері.

"Ми глибоко стурбовані сьогоднішніми повідомленнями про ескалацію конфлікту на Донбасі і настійно закликаємо Росію дотримуватися своїх Мінських і Нормандських зобов'язань", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, рано вранці 18 лютого у районі населеного пункту Золоте Луганської області несподівано почалися активні бойові дії. Підтримувані Росією бойовики ОРДО відкрили артилерійський вогонь з усіх систем по позиціях 72-ї і 93-ї окремої механізованих бригад. Також застосовували калібр 152 мм.

Під час бойових дій один військовослужбовець загинув, троє поранені і двоє контужені. Втрати бойовиків - 4 загиблих і 6 поранених. Бій тривав близько п'яти годин.

Головне управління розвідки Міноборони заявило, що РФ утричі наростила військовий потенціал біля кордонів України. До 2022-2023 років вона буде готова до повноцінного вторгнення в Україну без додаткової мобілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram