ГоловнаПолітика

Фракція "Європейська Солідарність" вимагає повернути українські війська на позиції, з яких вони були відведені

Також фракція закликала звернутися до міжнародних партнерів України.

Фракція "Європейська Солідарність" вимагає повернути українські війська на позиції, з яких вони були відведені
Артур Герасимов
Фото: eurosolidarity.org

У фракції "Європейська Солідарність" зажадали від президента Володимира Зеленського виконати обіцянку і повернути українські підрозділи на позиції, які вони залишили внаслідок розведення військ. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив співголова фракції Артур Герасимов, повідомляють у  пресслужбі "ЄС".

"Як ви знаєте, сьогодні вранці відбувся важкий бій, позиції наших воїнів були атаковані російськими окупаційними військами з використанням артилерії, мінометів і важкого озброєння. Є загиблий, є поранені. Цей бій показав повний провал капітуляційної тактики пана Зеленського з умиротворення агресора", - висловився Герасимов.

Зазначають, що також фракція зажадала терміново звернутися до Ради Безпеки ООН і на засіданні, яке слід зібрати із цього приводу, обговорити ситуацію наступу російських окупаційних військ на наші позиції.

"Також звертаємося до нинішньої влади з вимогою звернутися до наших міжнародних партнерів - Німеччини, Франції, США - з вимогою не тільки зберегти санкції проти країни-агресора, а й значно посилити їх", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 18 лютого під час п'ятигодинного бою збройні формування РФ обстріляли позиції захисників неподалік населених пунктів Новотошківське, Кримське, Оріхове, Попасна і Хутір Вільний. Вони здійснили 56 пострілів із танків і випустили понад 200 мін із заборонених Мінськими домовленостями мінометів.

Під час цієї атаки один український військовослужбовець загинув, трьох поранено і двох контужено. Бій тривав близько п'яти годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram