ГоловнаПолітика

Справу "діамантових прокурорів" передали в Оболонський суд Києва

Обвинувальний акт розглянуть заново.

Справу "діамантових прокурорів" передали в Оболонський суд Києва
Фото: Укринформ

Київський апеляційний суд у вівторок, 18 лютого, задовольнив клопотання Офісу генерального прокурора і скерував справу "діамантових прокурорів" в Оболонський районний суд Києва.

Про це йдеться на сайті ОГП.

Рішення прийнято у зв'язку з "неефективністю судового розгляду і порушенням розумних строків" у Голосіївському райсуді.

Нагадаємо, справу три роки розглядали в Голосіївському райсуді, але наприкінці вересня 2019 року він вирішив передати матеріали в новостворений Вищий антикорупційний суд. Той не визнав свою юрисдикцію і повернув справу назад.

Згідно з матеріалами кримінальної справи, у 2015 році громадянин Рак передав $150 тис. доларів Валерію Гібаленку, знайомому з "діамантовими прокурорами" - тодішнім заступником прокурора Київської області Олександром Корнійцем і першим заступником начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимиром Шапакіним.

Рак був одним з неофіційних співвласників компанії "Гідроекоресурс", яка відновлювала водойми. У 2015 році підприємство проводило розчищення водойми Погребський Старий у Київській області. Підприємцям інкримінували, що під приводом розчищення вони незаконно видобували пісок. Надалі під час закриття цієї справи "діамантові прокурори" нібито вимагали гроші.

6 липня 2015 року Шапакіна і Корнійця затримали в будівлі Головного слідчого управління. Під час обшуку вдома у Корнійця знайшли 35 пакетів з діамантами, що дало привід ЗМІ охрестити цю справу справою "діамантових прокурорів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram