ГоловнаСуспільствоВійна

Офіс генпрокурора відкрив справу за фактом обстрілу позиції ООС

Буде розслідуватися зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Офіс генпрокурора відкрив справу за фактом обстрілу позиції ООС
Фото: 5.ua

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження за фактом обстрілу позиції підрозділів Об'єднаних сил сьогодні, 18 лютого. Про це сказано в пресслужбі Офісу генпрокурора.

"За фактом обстрілу 18 лютого 2020 року збройними формуваннями РФ позицій підрозділів Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний Луганської області розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 260 КК України", - сказано в повідомленні.

Тож буде розслідуватися можливе зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань. За даними слідства, окупанти вели обстріл українських захисників із забороненого "мінськими угодами" озброєння.

Ворог використовував міномети калібру 120 мм, а також вів вогонь із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій і зробили спробу просування через лінію розмежування.

Нагадаємо, 18 лютого о 5-й годині ранку в районі населеного пункту Золоте Луганської області несподівано почалися активні бойові дії. Підтримувані Росією бойовики ОРДЛО відкрили артилерійський вогонь з усіх систем по позиціях 72-ї і 93-ї окремих механізованих бригад. Також застосовували калібр 152 мм.

Під час бойових дій один військовослужбовець загинув, трьох поранило і двох контузило. Втрати бойовиків - 4 загиблих і 6 поранених. Бій тривав близько п'яти годин.

Головне управління розвідки Міноборони заявило, що РФ втричі наростила військовий потенціал біля кордонів України. До 2022-2023 років вона буде готова до повноцінного вторгнення в Україну без додаткової мобілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram