ГоловнаСуспільствоЖиття

У центрі Києва встановили 55 нових контейнерів для роздільного збору сміття

Незабаром КМДА разом з КП «Київкомунсервіс» представлять карту розміщення контейнерів.

У центрі Києва встановили 55 нових контейнерів для роздільного збору сміття
Фото: КГГА

За останні два тижні у центрі Києва встановили 55 нових контейнерів-"дзвіночків" для роздільного збору сміття. Про це повідомляє пресцентр КМДА. 

"Вони вже встановлені у центральній частині столиці, і той, хто хоче сортувати побутові відходи, може без складнощів ними користуватися", - зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Нові контейнери розташовані у місцях з найбільшим трафіком. Це баки окремо для скла, пластику та паперу. КМДА також планує встановити такі контейнери в інших районах міста.

Таким чином, баків для роздільного збору у Києві вже 2,6 тис. одиниць. Пантелеєв зазначив, що незабаром КМДА разом з КП «Київкомунсервіс» представлять карту їх розміщення.

За його словами, на кожному контейнері нанесена інформація про вид відходів, які можна викидати. Зібрана з контейнерів сировина не їде на полігон. Спочатку - на сортувальні станції, а потім - на переробку. Пантелеєв звернувся до людей з проханням бути уважними та використовувати контейнери за призначенням.

За його словами, перший результат роздільного збору сміття у Києві показав, що за чотири місяці сортування на переробку відправлено 6,3 тис. кубометрів вторинної сировини.

Нагадаємо, влітку 2019 року у Києві встановили 2,5 тисячі контейнерів для роздільного збору сміття. Близько 500 старих і непрацюючих контейнерів замінили на нові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram