ГоловнаПолітика

Єрмак назвав "особливим цинізмом" атаку в Луганській області в річницю Дебальцевської трагедії

"Ми прагнемо миру, але в той самий час збільшуємо фінансування на армію і активно працюємо над підвищенням її обороноздатності".

Єрмак назвав "особливим цинізмом" атаку в Луганській області в річницю Дебальцевської трагедії
Фото: Lb.ua

Голова Офісу президента Андрій Єрмак назвав особливим цинізмом атаку окупаційних сил у Луганській області, яка відбулася в річницю Дебальцевської трагедії.

На своїй сторінці у Facebook він висловив співчуття родині загиблого українського військового.

"Але саме тому ми сьогодні робимо все для того, щоб цю війну закінчити. Щоб вранці не приходили такі новини, щоб наші воїни повернулися до своїх родин живими", - заявив Єрмак.

Голова ОПУ зазначив, що "ми прагнемо миру, але в той самий час збільшуємо фінансування на армію і активно працюємо над підвищенням її обороноздатності, йдемо шляхом переговорів, але в той самий час і шляхом внутрішнього підсилення: наша армія готова відповідати на подібні атаки і давати гідну відповідь агресорові".

Нагадаємо, вранці у вівторок у районі населеного пункту Золоте Луганської області несподівано почалися активні бойові дії.

Під час цієї атаки один український військовослужбовець загинув, трьох було поранено і двох - контужено. Бій тривав близько п'яти годин.

Начальник Генерального штабу Руслан Хомчак повідомив, що загрози наступу з боку бойовиків на Донбасі немає, а Збройні сили України фіксують лише провокації.

П'ять років тому, з 27 січня по 18 лютого, велися бої за Дебальцевський плацдарм. За весь період оборони Дебальцевського виступу загинули 136, було поранено 331 військовослужбовця Збройних сил України. При цьому в період найзапекліших боїв з 15 січня по 18 лютого 2015 року загинули 110 військовослужбовців, 270 були поранені, 7 взяті в полон і 18 зникли безвісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram