ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби в зоні ООС противник 18 разів порушував режим припинення вогню, загинули четверо окупантів

У районі Оріхового вони намагалися штурмувати наші спостережні пости, але українські військові відбили атаку й утримали позиції.

З початку доби в зоні ООС противник 18 разів порушував режим припинення вогню, загинули четверо окупантів
Фото: EPA/UPG

З початку доби в зоні бойових дій на Донбасі російські окупаційні війська 18 разів порушували режим припинення тиші. За даними української розвідки, противник втратив чотирьох бойовиків, ще шестеро були поранені, повідомили на сторінці штабу Операції об'єднаних сил у Facebook. 

По захисниках Березового окупанти стріляли з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Шість разів вони відкривали вогонь біля Кримського - зі 120 мм мінометів ворог випустив 61 міну, ще 10 мін - з міномета калібру 82 мм. Також вівся вогонь з озброєння БМП і станкового протитанкового гранатомета.

Чотири обстріли пройшли біля Новотошківського - з артилерійських систем калібру 152 мм - 45 снарядів, 122 мм артилерії - 15 снарядів, 17 мін з мінометів калібру 120 мм, а також 56 пострілів з озброєння танка.

У районі Оріхового стріляли зі ствольної артилерії калібру 152 мм (22 снаряди), 122 мм артилерії (28 снарядів), мінометів калібру 120 мм (45 мін), 82 мм (30 мін), також противник застосовував гранатомети різних систем.

Двічі вони відкривали вогонь поруч з Хутором Вільним - з артилерійських систем калібру 122 мм (4 снаряди), 120 мм мінометів (23 міни), 82 мм мінометів (25 мін), застосовували автоматичні станкові гранатомети і великокаліберні кулемети.

Два обстріли пройшли біля н.п. Золоте-4 - з мінометів калібру 120 мм ворог випустив три міни, також стріляв з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Неподалік н.п. Попасна - 16 снарядів зі ствольної артилерії калібру 122 мм і 18 мін з мінометів калібру 82 мм. У районі Луганського стріляли з 82 мм (дві міни).

"Крім цього, поблизу населеного пункту Оріхове ворог зробив спробу штурму наших спостережних постів. В результаті бойового зіткнення українські захисники вогневими методами придушили ворожий вогонь і зупинили диверсійно-розвідувальну групу супротивника. Позиції українських захисників не втрачені", - підкреслили в штабі ООС.

Нагадаємо, після бою в районі населеного пункту Золоте Луганської області проросійські бойовики попросили у Збройних сил України "режим тиші", щоб забрати з поля бою поранених і вбитих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram