ГоловнаПолітика

Арахамія згоден пустити воду в Крим в обмін на поступки щодо Донбасу

"Я буду вважати це достатнім компромісом".

Арахамія згоден пустити воду в Крим в обмін на поступки щодо Донбасу
Фото: Макс Левин

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що погодився б пустити воду в анексований Крим в обмін на поступки з боку президента Росії Володимира Путіна щодо Донбасу.

Про це Арахамія заявив в ефірі телеканалу "Прямий".

Главу фракції попросили висловити особисту позицію щодо ситуації, в якій президент РФ Володимир Путін запропонує піти на поступки щодо Донбасу в обмін на постачання Україною води в анексований Крим.

"Я буду вважати це достатнім компромісом. Я б на таке пішов. Тому що в Криму так чи інакше водою будуть користуватися громадяни України... Якщо це буде такий собі обмін на те, що вони відходять з усіма своїми збройними формуваннями в Ростов, а ми встановлюємо повний контроль над нашим кордоном і за це треба подати воду в Крим, я б на таке точно пішов", - сказав Арахамія.

Нагадаємо, що до 2014 року близько 85% потреб жителів Криму у воді забезпечував Північно-Кримський канал, вода по якому йшла з України. Але після анексії Криму Росією Україна припинила постачання води.

Українська влада неодноразово робила заяви про те, що водопостачання анексованого півострова буде відновлено тільки після деокупації.

У серпні 2019 року окупаційна влада Криму заявила, що потрібно "почати зондаж" про відновлення роботи Північно-Кримського каналу, тому що в Дніпрі "вода, що йде з території РФ". Постпред президента України в Криму Антон Коріневич у відповідь заявив, що Дніпро територією Криму не протікає.

У жовтні 2019 року голова бюджетного комітету Верховної Ради Юрій Арістов запропонував продавати воду в анексований Росією Крим.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров відповів, що це означатиме здачу позицій щодо деокупації півострова.

У лютому 2020 року постпред Зеленського в Криму Антон Коріневич виключив подачу води в Крим до деокупації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram