ГоловнаПолітика

ATR перестав отримувати гроші з держбюджету

Кримськотатарський телеканал припинив мовлення.

Кримськотатарський телеканал ATR Ленура Іслямова перестав отримувати гроші з бюджету, в якому для нього закладено 50 млн гривень.

У понеділок в ефірі телеканалу почали показувати порожню студію з фоновим написом "Save ATR".

За словами заступника генерального директора ATR Айдера Муждабаєва, сьогодні в Держказначействі пройшла нарада, "де було остаточно вирішено, що гроші не будуть віддані на фінансування нашого каналу". "Українська держава відмовляється допомагати єдиному кримськотатарському телеканалу, який випхали з Криму, позбавили всього майна, всіх ресурсів", - обурився він.

Він стверджує, що каналу виставили умову отримання грошей: почати проводити конкурси на виготовлення контенту. "Тобто ми знімаємо в Криму якісь сюжети, беремо якісь інтерв'ю в таємному режимі, і ми повинні сказати нашим людям: давайте, виходьте з тіні, давайте проведемо конкурс, хто хоче знімати в Криму для ATR", - сказав Муждабаєв.

Він припустив, що припинення фінансування ATR стало результатом якихось "дивних ігор", і заявив, що повторюється ситуація 2015 року. "Те саме, що було в Криму 2015 року, коли остаточно дотискали ATR і виганяли... Повторюється те саме, тільки без БТР", - сказав Муждабаєв.

За його словами, найближчим часом канал продовжить мовлення в надзвичайному режимі. "Ми будемо показувати кадри анексії Криму, ми будемо показувати кадри закриття ATR, ми будемо показувати відключення нас від мовлення", - сказав він.

Періодично в порожню студію будуть приходити гості, першим стане власник телеканалу. Ефір з ним покажуть о 20:00 у понеділок.

Нагадаємо, що 2016 року Верховна Рада дозволила направляти кошти держбюджету на підтримку кримськотатарського телеканалу ATR.

З 1 квітня 2015 року єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR припинив аналогове мовлення на території анексованого Криму, оскільки йому не видали російської ліцензії. Із 17 червня 2015 року ATR здійснює мовлення з Києва.

Власник телеканалу - кримський татарин Ленур Іслямов, який був одним з організаторів громадянської блокади півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram