ГоловнаПолітика

Зеленський зачепив Росію словами про відповідальність СРСР за Другу світову війну

У Кремлі заявили, що це прикро "з точки зору пам'яті дідів".

Зеленський зачепив Росію словами про відповідальність СРСР за Другу світову війну
Фото: president.gov.ua

Слова президента Володимира Зеленського про відповідальність Радянського Союзу за початок Другої світової війни викликали значний резонанс у Росії.

Як повідомляє ТАСС, у Кремлі заяву Зеленського назвали образливою.

"Ми категорично не згодні з цією заявою. У цій заяві президент України солідаризується з вкрай помилковою, на наше переконання, точкою зору польського керівництва і солідаризується з точкою зору, яка є образливою для десятків мільйонів росіян і громадян країн СНД, чиї батьки, діди, родичі віддали свої життя за звільнення Європи, в тому числі Польщі, від фашизму", - сказав у вівторок прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Він вважає, що "мільйони українців" не підтримують позиції Зеленського.

"Тому ми не приймаємо цю заяву, вважаємо її помилковою і образливою з точки зору пам'яті наших дідів", - підкреслив представник Кремля.

Голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький (відомий за звинуваченнями в сексуальному домаганні) назвав слова Зеленського "ганебними і блюзнірськими".

Нагадаємо, 27 січня під час брифінгу в Польщі Зеленський сказав, що злочинна змова Третього Рейху і Радянського Союзу в 1939 році призвела до початку Другої світової війни і дозволила запустити маховик Голокосту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram