ГоловнаПолітика

Зеленський визнав відповідальність СРСР за початок Другої світової війни

Змова тоталітарних режимів запустила маховик війни і Голокосту.

Зеленський визнав відповідальність СРСР за початок Другої світової війни
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна підтримує позицію Польщі в історичній суперечці з Росією про відповідальності СРСР за початок Другої світової війни.

Про це сказав президент Володимир Зеленський на брифінгу після зустрічі з польським колегою Анджеєм Дудою під час візиту до Варшави.

"Польща і польський народ першими відчули наслідки злочинної змови тоталітарних режимів. Це призвело до початку Другої світової війни і дозволило нацистам запустити смертельний маховик Голокосту", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що наприкінці 2019 року між Польщею і Росією почалася суперечка про відповідальність СРСР за початок Другої світової війни.

19 грудня Путін під час пресконференції заявив, що СРСР не окупував Польщу у вересні 1939 року, а "ввів свої війська в країну, яка була дезінтегрована, а влада вже не контролювала ситуацію". Також Путін висловив думку, що Польща сама була агресором, коли восени 1938 захопила частину Чехословаччини.

У відповідь прем'єр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Путін свідомо намагається оббрехати Польщу. Політик підкреслив, що СРСР на початку Другої світової війни був агресором, а Сталін - союзником Гітлера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram