ГоловнаПолітика

Зеленський назвав перемогу над російською армією в 1920 році прикладом об'єднання України та Польщі

"У наших відносинах ми акцентуємо на тому, що нас об'єднує".

Зеленський назвав перемогу над російською армією в 1920 році прикладом об'єднання України та Польщі
Фото: офис президента

Україна і Польща у своїх відносинах мають намір робити акцент на тому історичному минулому, яке їх об'єднує, а не роз'єднує.

Про це сказав президент Володимир Зеленський на брифінгу після зустрічі з польським колегою Анджеєм Дудою під час візиту до Варшави.

"У наших відносинах ми акцентуємо на тому, що нас об'єднує (і я впевнений, що так буде і далі). Наприклад, Варшавська битва, сторіччя якої ми відзначаємо в серпні", - сказав він.

Під час цієї битви в 1920 році польські війська за підтримки сил Української Народної Республіки під командуванням Симона Петлюри завдали важкої поразки Червоній армії Радянської Росії, переламавши хід російсько-польської війни. В результаті Західна Україна майже на 20 років виявилася в складі Польщі, а поширення комунізму в Європу було призупинено.

Нагадаємо, в 2016 році, після того як польський Сейм прийняв резолюцію про геноцид поляків українцями під час Другої світової війни, президенти Петро Порошенко й Анджей Дуда заявили про намір змістити історичні акценти. Тоді було прийнято рішення шукати спільних для України та Польщі героїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram