ГоловнаПолітика

Президент Єврокомісії відзначила швидкий темп реформ в Україні

Прем'єр Гончарук зустрівся з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Президент Єврокомісії відзначила швидкий темп реформ в Україні
Фото: facebook.com/PMHoncharuk

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час засідання Ради асоціації Україна-ЄС відзначила швидкий темп реформ в Україні.

Про це повідомив у фейсбуці прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Прем'єр зазначив, що менш ніж за п'ять перших місяців роботи уряд і Верховна Рада ухвалили майже 30 "євроінтеграційних" законів, кожен з яких "впроваджує в Україні європейські стандарти і норми, які підвищують якість життя".

"Сьогоднішнє засідання Ради асоціації Україна-ЄС має стати відправною точкою для досягнення пріоритетних цілей двостороннього порядку денного співпраці Україна-ЄС", - написав Гончарук.

Зокрема:

- візит вже цього року попередньої оціночної місії експертів ЄС з метою початку переговорів щодо укладення Угоди про відповідність та прийнятність промислової продукції (АСАА);

- впровадження механізму імплементації оновленого "енергетичного" додатка до Угоди про асоціацію з ЄС;

- подальша інтеграція України в єдиний цифровий ринок ЄС;

- початок збалансованого перегляду параметрів зони вільної торгівлі Україна-ЄС;

- залучення України до реалізації Європейської зеленої угоди, зокрема, початок розроблення спільної дорожньої карти.

Гончарук подякував Єврокомісії за солідарність з Україною після катастрофи українського літака МАУ.

"Для України важливо розробити конкретні пропозиції в рамках Міжнародної організації цивільної авіації, Європейського агентства авіаційної безпеки та інших міжнародних організацій, щоб у майбутньому запобігти інцидентам з цивільними літаками в зонах конфліктів або над ними", - додав прем'єр.

Нагадаємо, з 1 вересня 2017 року набула чинності Угода про Асоціацію України з ЄС у повному обсязі. З 2014 року УА працювала в тимчасовому режимі. Україна в рамках імплементації УА повинна зменшити тарифні і технічні бар'єри в торгівлі товарами, відкрити доступ до ринків послуг і державних закупівель, наблизити законодавство до права ЄС.

У 2017 році Україна виконала лише 41% від запланованого щодо імплементації УА з ЄС. У лютому 2018 року голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі заявляв, що за чотири роки українська влада зробила значні кроки для модернізації країни і назвав ідіотами тих, хто не помічає реформ в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram